Jetse Bremer

Jetse Bremer werd geboren op 9 mei 1959 te Heerenveen.

Opleiding:
Zijn belangstelling ging aanvankelijk uit naar trompet, daarna echter steeds meer naar piano en compositie, mede onder invloed van Simon Pluister. In 1977 startte hij een opleiding aan het Stedelijk Conservatorium te Zwolle. Na een korte periode schoolmuziek schakelde hij over op zang met bijvak viool (respectievelijk in 1983 en 1984 afgesloten).

Werkzaamheden:
Vanaf zijn zestiende jaar werkte Bremer al met koren. Hij was als tenor verbonden aan het Nederlands Kamerkoor te Amsterdam. Naast componeren en arrangeren van vocale muziek is hij tevens dirigent van diverse koren.

Composities:
Zijn schrijven is beïnvloed door o.a. zijn musiceren als pianist en dirigent in de lichte muziek zoals in de musicals West Side Story en Joe. Veel van zijn werken zijn in opdracht geschreven. Te noemen zijn Divina, Dekoor, het Erasmuskoor en het Nederlands Kamerkoor. Veel heeft hij geschreven in pop- en jazzstijlen voor lichte muziekkoren. De laatste jaren heeft hij zich meer toegelegd op avondvullende werken waarin het koor het leeuwenaandeel heeft. Te noemen zijn Steen, voor acteurs, koor en harmonieorkest, Zand erover, een a cappella muziektheatervoorstelling, Een zee van leugens, een oratorium, Niet vergeten, een kindermusical en een musical met orkest Goede buren.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.