Lars Mulder

Lars Mulder werd geboren op 18 februari 1973 te Delfzijl.

Opleiding:
Van 1992 tot 1999 studeerde Lars Mulder aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle. Hij studeerde compositie bij Alex Manassen, piano bij Ben Smits en klavecimbel bij Chris Farr.

Werkzaamheden:
Van 1999 tot 2014 was hij werkzaam als engraver en product editor bij muziekuitgeverij Hal Leonard MGB (voorheen De Haske). Daarnaast dirigeerde hij diverse koren in Friesland. Hij werkte mee aan verschillende koorprojecten en was bestuurslid van de federatie van zangverenigingen in Heerenveen. Als pianist is hij een veelgevraagd begeleider van koren, solisten en orkesten. momenteel werkt Lars Mulder aan een aantal nieuwe composities voor piano.

Composities:
Lars Mulder maakte zijn landelijke debuut als componist in 1996 met het werk Vizier, uitgevoerd door het Combustion Chamber Orchestra onder leiding van Rutger van Leyden in het televisie- en radioprogramma “Reiziger in Muziek”. Vizier werd door het Combustion Chamber Orchestra meerdere malen uitgevoerd in diverse concertzalen in Nederland (waaronder De IJsbreker in Amsterdam). Ook het Delta Ensemble onder leiding van Huub Kerstens nam Vizier in 1997 op in haar repertoire. Het werk kreeg lovende kritieken van o.a. Wim Brandse, muziekcriticus voor de Zwolse Courant.
Mulder schrijft voornamelijk instrumentale, eigentijdse klassieke muziek en dan met name voor kleinere bezetting. Het werk Geologie, geschreven in 1999 en in datzelfde jaar uitgevoerd door het symfonieorkest van de conservatoria Arnhem, Enschede en Zwolle onder leiding van Jurjen Hempel, is zijn eerste en tot nu toe enige symfonische werk gebleven. De inspiratie voor Geologie haalde hij uit het gelijknamige gedicht van Paul van Ostaijen.
Hij componeerde tijdens zijn studietijd – eind jaren ’90 – vooral in een minimalistische stijl, duidelijk beïnvloed door componisten als Steve Reich, John Adams en Henryk Górecki.
Na zijn conservatoriumtijd sloeg hij een geheel andere en meer eigen weg in, waarbij hij een zeer geconcentreerde, inventieve stijl ontwikkelde waarin ritmiek een karakteristieke rol speelt. Opvallend stijlelement is de variatie in structuren door het verschuiven, spiegelen of kantelen van thema’s en motieven.

Compact discs:
Main Burner – Reiziger in Muziek seizoen 1996-1997 (VPRO Eigenwijs)

Toont alle 2 resultaten

Toont alle 2 resultaten