Auke Pol

Auke Pol werd op 30 juni 1959 in St. Nicolaasga geboren.

Opleiding:
Hij studeerde van 1975-1980 orgel bij Jan Jongepier aan de toenmalige Muziek Pedagogische Akademie te Leeuwarden. Tevens volgde hij theorie- en compositielessen bij Johan de With, Jan Masséus en Koos Terpstra. Van 1982-1984 studeerde hij aan het Conservatorium van Alkmaar elektronisch orgel en toetsen lichte muziek bij Peter Rijs.

Werkzaamheden:
Auke Pol is sinds 1980 op diverse muziekscholen actief geweest als docent, waarbij ontwikkeling van methodiek voor lichte muziek voorop heeft gestaan. Sinds 1985 is hij werkzaam als docent keyboard en coach popband bij het Muziekcentrum Op Maat in Schiedam e.o.

Composities:
Auke Pol componeerde vanaf 1980 werk voor diverse bezettingen. Tot 1984 is dit werk met een serieel karakter. Daarna componeerde hij Pol muziek waarbij grotere bruikbaarheid en een betere communicatie met het publiek voorop staan zoals muziek voor popbands, theater-, dans- en videoproducties.

Publicaties:
Voorts heeft Auke Pol een uitgebreide keyboardmethode ontwikkeld en uitgegeven, die in de afgelopen 10 jaar in heel Nederland is ingevoerd.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.