Liuwe Tamminga

Liuwe Tamminga werd op 25 september 1953 geboren in Hemelum.

Opleiding:
Hij studeerde aan het Stedelijk Conservatorium Groningen klavecimbel, orgel bij Wim van Beek en compositie bij Willem Frederik Bon. In 1977 slaagde hij voor het eindexamen solospelorgel met onderscheiding en aantekening improvisatie. Hij verbleef van 1978 tot 1982 in Parijs, waar hij zich specialiseerde in Franse muziek en improvisatie bij Jean Langlais en André Isoir. Hij behaalde daar de Premier Prix voor orgel en een Deuxième Prix voor improvisatie.

Werkzaamheden:
In die periode concerteerde hij regelmatig in Parijse kerken en was hij organist in de Eglise St.Germain-des-Prés. Sinds 1982 woont hij in Bologna (Italië) waar hij, na de restauratie van de historische orgels van de basiliek San Petronio tot organist werd benoemd in samenwerking met Maestro Luigi Ferdinando Tagliavini. Tamminga gaf masterclasses op de Accademia di Musica Italiana per Organo in Pistoia, het Conservatorium van Utrecht, het New England Conservatory in Boston en het Lemmensinstituut in Leuven. Hij geeft concerten in Europa, de Verenigde Staten en Japan. Ook speelt hij regelmatig met het Orkest van de Achttiende Eeuw en Cappella Musicale di San Petronio. Onlangs heeft Tamminga samen met Tagliavini twee cd’s opgenomen met werken van Italiaanse en Vlaamse meesters en Andrea en Giovanni Gabrieli. Deze cd’s hebben de internationale prijs Antonio Vivaldi van de Cini Foundation in Venetië en de Choc de la Musique van Le Monde gekregen.

Composities:
Bij Donemus is Preludium en Fuga voor orgel (1973) uitgegeven.

Prijzen:
In 1980 was hij eerste prijswinnaar van het Nationaal Improvisatie Concours te Bolsward, in 1982 werd hem de Prix d’Excellence voor orgel toegekend.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.