Tjalling Wijnstra

Opleiding:
De Nederlandse dirigent en componist Tjalling Wijnstra begon zijn muzikale carrière als accordeonist. Hij studeerde aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen bij Egbert Spelde en daarna aan het Koninklijk Conservatorium te Kopenhagen bij de Deense accordeonist Mogens Ellegaard. Daarna studeerde hij orkestdirectie bij achtereenvolgens Lucas Vis en Joop van Zon en studeerde hij af aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Roland Kieft.

Werkzaamheden:
Van 2005 tot september 2011 was hij als kapelmeester en koorleider verbonden aan Opera Zuid in Maastricht. Hij assisteerde gedurende deze periode alle operaproducties van Opera Zuid in samenwerking met Het Brabants Orkest en het Limburgs Symfonie Orkest en dirigeerde tevens voorstellingen van Don Giovanni van Mozart, De Parelvissers en Carmen van Bizet, Die Lustige Witwe van Lehar, Il Barbiere di Siviglia van Rossini, Mavra van Strawinsky en Der Rosenkavalier van Richard Strauss. Hij is artistiek leider van het door hem opgerichte Opera Company Noord, waarmee hij de komende seizoenen opera’s gaat produceren in het noorden van het land.

Composities:
Als componist werkt hij aan verschillende opdrachten: In november 2012, bijvoorbeeld, ging een werk van hem voor symfonie orkest in première, dat hij in opdracht van het Fries Kamer Orkest heeft geschreven en maakt hij de muziek voor een serious game in opdracht van Grendel Productions te Leeuwarden.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.