Willem Flisijn

Willem Flisijn werd op 10 december 1952 geboren te Leeuwarden.

Opleiding:
Reeds op jonge leeftijd had Willem Flisijn al een grote passie voor muziek en op 11-jarige leeftijd werd hij lid van brassband Soli Deo Gloria (tegenwoordig Soli Brass) uit Leeuwarden. Zijn eerste lessen op de trombone kreeg hij van dirigent Sjoerd Nieuwland. Later kreeg hij les van Hotzen Nijdam (de toenmalige 1e trombonist van het Frysk Orkest) en Durk Lautenbach. Nadat Willem als trombonist in diverse brassbands had gespeeld, ontstond bij hem de ambitie om te dirigeren. Hiervoor volgde hij een opleiding bij de SAMO (tegenwoordig Keunstwurk) en een masterclass bij brassband-icoon David King. Bij koordirigent Henk Oosterhuis volgde hij pianolessen in combinatie met een studie harmonieleer.

Werkzaamheden:
Willem Flisijn’s muzikale wortels liggen bij de blaasmuziek, en dan met name bij de brassbands. Als trombonist speelde hij in diverse topbands, zoals Soli Brass, Excelsior Surhuizum en De Bazuin Oentsjerk. Met deze laatstegenoemde brassband won Willem in 1998 de Nederlandse Brassband Kampioenschappen en behaalde hij een tweede plaats op de Europese Kampioenschappen in het jaar erna. In de jaren ’70 maakten de Nederlandse brassbands een enorme ontwikkeling door en Willem heeft deze ontwikkeling van dichtbij meegemaakt. Daarnaast was hij ook actief op andere muzikale terreinen. Zo speelde hij o.a. in het Regionaal Jeugdsymfonie Orkest, het Sweelinck Brass Ensemble en het barok ensemble Collegium Musicum in Groningen. Ook speelde hij bij bigbands en zong hij in de Friesche Opera Vereniging en bij het gospelkoor Icum Deo. Willem Flisijn is een veelgevraagde invaller bij diverse muziekverenigingen als dirigent, repetitor, trombonist en solist.

Composities:
Naast spelen en dirigeren heeft Willem Flisijn vele arrangementen en composities geschreven. Deze worden uitgegeven door muziekuitgeverij Bronsheim. Sinds 2009 is Willem de vaste arrangeur van Fun4Tuba (met Hans Boschma).

Toont alle 8 resultaten

Toont alle 8 resultaten