Jelle Hogenhuis

Jelle Hogenhuis werd op 7 april 1954 geboren te Den Haag.

Opleiding:
Na een studie bouwkunde aan de HTS te Leeuwarden besloot hij zich te richten op de muziek. Hij studeerde fluit bij Peter van Munster en compositie bij Willem Frederik Bon aan het conservatorium te Groningen.

Werkzaamheden:
Tot 2007 was Jelle Hogenhuis verbonden als fluitdocent aan streekmuziekschool “De Waldsang” te Buitenpost. Daarnaast werkte hij als freelance fluitist en componist/arrangeur. Gedurende een periode van 10 jaar was hij lid van het Gronings Fluitkwartet. Daarna dirigeerde hij grotere fluitensembles: Fluitorkest “Good Vibrations” (1988-1994) en fluitorkest “De Waldsang” (1997-2007). Beide ensembles werden door hemzelf opgericht. Voor deze ensembles arrangeerde hij veel en componeerde hij een aantal originele werken. In 1992 richtte hij het bedrijf “Hogenhuis Flutes & Notes” op. Vanaf 2007 richt Jelle Hogenhuis zich uitsluitend op het bouwen van lage tot zeer lage dwarsfluiten, waaronder de langste fluit ter wereld (10 meter).

Composities:
In 1987 ging zijn opera Anna, geschreven in opdracht van de provincie Groningen, in première. Het libretto is van Folkert Oldersma. In samenwerking met Oldersma schreef hij tevens de kinderopera Tsjoentsjettel, een productie van theatergezelschap “Tryater”. Daarnaast schreef hij werken voor de meest uiteenlopende bezettingen, variërend van kamerorkest tot diverse solo-instrumenten.

Prijzen:
In 1983 ontving hij de compositieprijs van het Conservatorium in Groningen.

Toont alle 20 resultaten

Toont alle 20 resultaten