Piet Post

Piet Post werd op 8 april 1919 te Amsterdam geboren. Hij overleed op 15 december 1979 te Leeuwarden.

Opleiding:
Piet Post bleek al op jonge leeftijd zo geboeid door het kerkorgel dat zijn ouders besloten een harmonium aan te schaffen en hem lessen te laten volgen. In 1939 ging hij naar het Amsterdams conservatorium waar hij les kreeg van Jacob Bijster en Anthon van der Horst.

Werkzaamheden:
Tijdens zijn studie was hij organist in Amstelveen en Weesp. Ook werkte hij als koordirigent. In 1948 kwam hij bij de NCRV terecht als samensteller van een druk beluisterd programma met lichte muziek. Maar kennelijk kroop het bloed waar het niet gaan kon en werd hij een jaar later organist van de Grote of Onze Lieve Vrouwekerk te Breda. Weer een jaar later volgde hij George Stam op als cantororganist van de Grote Kerk te Leeuwarden en dirigent van Toonkunstkoor Concordia. Later werd hij ook nog dirigent van diverse kerk- en schoolkoren en de Leeuwarder Bachvereniging. Daarnaast was hij docent aan de kweekschool Mariënburg en sinds 1970 aan het Gemeentelijk Muziekinstituut en de Muziekpedagogische Academie.

Composities:
Piet Post schreef orgelwerken, koorwerken, sololiederen, werken voor diverse solo-instrumenten, werken voor carillon en werken voor (strijk)orkest. Zijn muziek wordt gekenmerkt door een gematigd moderne stijl. Het idioom dat hij gebruikte omschreef hij zelf als ‘Niet modern, in ieder geval niet experimenteel. Ik schilder graag en geef de inhoud van het lied in klankkleuren weer. Je zou kunnen zeggen een impressionist…Ja, dat werken met kleuren, prachtig!’.

Resultaat 1–30 van de 351 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–30 van de 351 resultaten wordt getoond