Feike van der Zee

Feike van der Zee werd op 27 augustus 1956 geboren te Schiedam.

Opleiding:
Feike van der Zee heeft muzieklessen op verschillende muziekscholen gevolgd op sopraan- en altblokfluit, alsmede op piano en gitaar. Lessen in het vervaardigen van elektronische muziek kreeg hij van Ernst Bonis en bij Daan Manneke volgde hij compositielessen.

Werkzaamheden:
Naast zijn werkzaamheden als consulent voor computerhulp voor ouderen en mensen met een visuele beperking, is Feike van der Zee gefascineerd door geluid en klank en alles wat daarmee samenhangt. Als musicus is hij werkzaam als componist, beiaardier en koordirigent.

Composities:
Zijn meeste composities zijn geschreven voor beiaard, soms in combinatie met andere instrumenten. Tevens heeft hij werken gecomponeerd voor saxofoonkwartet, piano en gemengd koor. Bij de totstandkoming van zijn composities voor beiaard heeft hij lange tijd samengewerkt met Jacques Maassen, voormalig beiaardier te Breda en directeur van de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort. Feike’s composities zijn door vele beiaardiers uitgevoerd en enkele werken zijn gepubliceerd in het eerste en tweede Brabantse Beiaard Boek, uitgegeven door de Nederlandse Beiaardschool.

Toont alle 28 resultaten

Toont alle 28 resultaten