Menno Bosgra

Menno Bosgra werd op 12 juli 1972 geboren te Drachten.

Opleiding:
Hij begon in 1989 zijn slagwerkstudie aan het conservatorium in Groningen, waar hij in 1994 zijn Bachelor- en in 1996 zijn Masteropleiding voltooide. Beide opleidingen werden cum laude afgesloten. Daarna volgden enkele jaren van privélessen bij Jan Pustjens, destijds slagwerker bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Vervolgens studeerde hij van 2000 tot 2002 aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, waar hij wederom een masteropleiding – met als specialisatie orkestslagwerk – cum laude afrondde. Daarnaast volgde hij privélessen compositie en contrapunt bij de Belgische componist Jan Van der Roost. Mede door diens motiverende en inspirerende invloed besloot hij zich steeds meer op het componeren toe te leggen.

Werkzaamheden:
Als slagwerker is Menno Bosgra sinds 1992 bij vele toonaangevende symfonieorkesten in Nederland als remplaçant werkzaam geweest, beginnend bij het Noord Nederlands Orkest en het Orkest van het Oosten, later ook bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Sinds 2007 is hij in vaste dienst bij het Noord Nederlands Orkest en remplaceert hij nog steeds bij bovengenoemde orkesten en treedt hij tevens regelmatig op als solist.

Composities:
Gezien zijn muzikale wortels in de amateur blaas- en slagwerkmuziek liggen, is het niet verwonderlijk dat zijn oeuvre hoofdzakelijk bestaat uit composities voor harmonie- en fanfareorkest, almede voor brassband en slagwerkensemble. Zijn composities voor blaasorkest zijn vrijwel allemaal uitgegeven bij Beriato Music, tegenwoordig onderdeel van Hal Leonard-MGB. Zijn composities voor slagwerkensemble worden uitgegeven bij North Music Holland en Dutch Music Partners. Via het overzicht van alle partituren van Menno Bosgra op deze website wordt u automatisch doorgelinkt naar de betreffende uitgeverijen.

Resultaat 1–30 van de 31 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–30 van de 31 resultaten wordt getoond